Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@21:02:01 GMT

از «کارگاهان حقیقت» تا مستندی از یک حادثه تروریستی

تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۴۳۴۳۱۱

رودنامه‌خوانی فرشاد احمدی‌دستگردی در زنده‌رود، سفر «کارگاهان حقیقت» به تهران و مستندی درباره حادثه تروریستی مجلس از جمله خبرهای جشنواره حقیقت است.

فرشاد احمدی‌دستگردی با آخرین اثر مستندش «رودنامه‌خوانی» متقاضی شرکت در بخش مسابقه ملی یازدهمین دوره جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت شده است.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت، در خلاصه موضوع این فیلم 50 دقیقه‌ای که تولید شبکه مستند و شهرداری اصفهان است، آمده: «رودنامه‌خوانی درباره‌ی ارتباط میان هنرمندان و رودخانه‌ی زنده‌رود است؛ رودخانه‌ای که در این هفده ساله‌ی اخیر، بیشتر خشک بوده است تا جاری.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

..»

مستند «رودنامه‌خوانی» در صورت پذیرش هیات انتخاب جشنواره، برای اولین بار در جشنواره سینماحقیقت به نمایش عمومی درمی‌آید.

عوامل تولید این فیلم مستند عبارتند از: پژوهشگر، نویسنده، فیلمبردار، گوینده و کارگردان: فرشاد احمدی‌دستگردی؛ صدابردار: محمد بهرامی؛ صداگذار: لیلا شمسی؛ تدوینگران: لیلا شمسی و فرشاد احمدی‌دستگردی؛ آهنگساز: کارنگ کرباسی؛ مدیر تولید و دستیار کارگردان: یاسر آقاامینی‌ها؛ عکاسی: لیلا شمسی و محمد بهرامی؛ تهیه‌کننده: سیدمحسن طباطبایی‌پور؛ تهیه شده در: شبکه مستند- شهرداری اصفهان

فرشاد احمدی‌دستگردی متولد سال 1354 در شهرکرد و مقیم اصفهان است. وی فارغ‌التحصیل کارشناسی کارگردانی سینما از دانشگاه سوره اصفهان است. در کارنامه‌ی این فیلمساز، ساخت آثاری چون: قوس بر قزح زنده‌رود، اسماعیل که آمد...، حلزونی‌های دور کم کن، در احوال مهر، از مهراب تا محراب، خاتم در اوج و فرود، ما با خاک چه کرده‌ایم؟، سقای تشنه؛ کارگردانی فیلم تئاترهای: ترارنامه، شاعره‌ی آتش، برادری و برابری، شهر ما، مثل آواز خدا و کارگردانی فیلم «مرگ‌نامه‌ی سهراب» به چشم می‌خورد.

کاراگاهان حقیقت به سینماحقیقت می‌آیند

«آنیا ره‌یس» و «جاناتان ساروک» کارگردان و فیلمبردار مستند «کاراگاهان حقیقت» برای شرکت در یازدهمین دوره جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت، به تهران سفر خواهند کرد.

مستند «کاراگاهان حقیقت» منتخب بخش «روزگار ما» این جشنواره است که در کنار 14 فیلم مستند دیگر با موضوع سیاسی- اجتماعی به نمایش درمی‌آید.

در خلاصه موضوع این فیلم مستند 86 دقیقه‌ای که تولید سال 2017 کشور آلمان است، آمده: «امروزه قربانیان جنگ و جنایت از تلفن‌های همراه برای ثبت واقعیت استفاده می‌کنند. فیلمساز در "کارآگاهان حقیقت" نشان می‌دهد که چگونه فعالان حقوق بشر، وکلا و روزنامه‌نگاران مدارک نقض حقوق بشر را برای تعقیب کیفری، با کمک قربانیان و استفاده از فیلم‌های آماتوری از انفجار بمب، تیراندازی، خشونت، و... جمع‌آوری می‌کنند.»

«آنیا ره‌یس» در رشته علوم منطقه‌ای آمریکای لاتین در دانشگاه‌های کلن و مادرید تحصیل کرده و همزمان بعنوان روزنامه‌نگار آزاد، در روزنامه‌های محلی و ایستگاه‌های رادیویی فعالیت کرده است. وی پس از تحصیل دانشگاهی، به کارآموزی در شبک‌های تلویزیونی و شرکت‌های فیلمسازی نظیر شبکه معروف ZDF آلمان و شرکت تولید فیلم بلژیک Gebrueder Beetz و... پرداخته است.

«آنیا ره‌یس» Anja Reiß یکی از میهمانان بین‌المللی جشنواره سینماحقیقت است که همراه با «جاناتان ساروک» فیلمبردار مستند «کاراگاهان حقیقت» به تهران سفر خواهد کرد.

مستندی از حادثه تروریستی مجلس متقاضی حضور در جشنواره سینماحقیقت شد

ساتیار امامی با مستند «شرح یک عکس» متقاضی حضور در بخش مسابقه ملی و جایزه شهید آوینی یازدهمین دوره جشنواره سینماحقیقت شد؛ مستندی که یک روز پس از حادثه تروریستی مجلس کلید خورده است.

ساتیار امامی پیرامون ساخت این مستند توضیح داد: دغدغه اصلی من برای ساخت این فیلم، داستان عکس یکی از عکاسان حاضر در حادثه بود؛ هر چند برای ساخت فیلم و گره‌گشایی برای مخاطب باید تمامی جوانب را در نظر می‌گرفتم.

وی در خصوص چگونگی شکل‌گیری این سوژه گفت: من دبیر عکس روزنامه همشهری هستم و در آن روز همکارانم را در روزنامه آفیش کرده بودیم تا در محل حادثه حاضر شوند. یکی از کارمندان مجلس از آشنایان قدیمی بنده است و پس از شنیدن موضوع تماسی با ایشان برقرار کردم و جویای احوالشان شدم. همان زمان متوجه شدم که آن روز درگیر داستان نجات عماد (همان کودک معروف نجات یافته در مجلس) هستند و بلافاصله همکارانم در گروه حوادث روزنامه همشهری را در جریان این موضوع گذاشتم. دوستان یک گزارش از این اتفاق در روزنامه منتشر کردند و فیلمبرداری اولیه مستند من هم از همان شب در روزنامه و هنگام صفحه‌بندی آغاز شد.

امامی ادامه داد: حضور عکاسان حاضر در روز حادثه و روایت آنها از این حادثه مهم، خانواده عماد و حاشیه‌های حضورشان در مجلس و مشکلات بیماری عماد و در نهایت روایت کارمندان مجلس از لحظه نجات عماد و مادرش، سه بخشی بود که در این فیلم برای من اهمیت داشت.

وی با اشاره به این که از دو سازمانی که مرتبط با قصه فیلم او بوده‌اند درخواست کمک کرده است، اظهار کرد: من از وزارت بهداشت و مجلس شورای اسلامی درخواست کمک کردم اما آن‌ها با من همکاری نکردند. زمانی که نسخه اولیه فیلم آماده شد، فیلم را برای مسوولان این دو سازمان نمایش دادم که در نهایت پس از تماشای آن نسخه، فردای آن روز مجوز فیلمبرداری در مجلس به من داده شد.

این عکاس درباره روند تولید مستند «شرح یک عکس» توضیح داد: تا هفته گذشته مشغول فیلمبرداری سکانس پایانی در مجلس بودیم. البته من برای تولید این مستند عوامل حرفه‌ای نداشتم و تصویربرداری و صدابرداری بخش‌های گزارشی و گفتگوها را شخصاً به عهده داشتم، اما برای صحنه‌های مستند فیلم از روز حادثه که همکارانم آن جا حضور داشتند، از فیلم‌های همین همکاران استفاده کردم. البته تلاش کردم از تصاویر آرشیوی حادثه تروریستی مجلس که در فضاهای تلگرام دیده شده بود، کمتر استفاده کنم.

در صورت پذیرفته شدن از سوی هیات انتخاب، مستند «شرح یک عکس» برای نخستین بار روی پرده سینماحقیقت خواهد رفت.

مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی سازمان امور سینمایی، یازدهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» را طی روزهای ۱۹ تا ۲۶ آذرماه ۱۳۹۶، با شعار «حقیقت بهترین راهنماست» که از فرمایشات حضرت علی(ع) است، در شهر تهران برگزار خواهد کرد.

انتهای پیام 

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۳۴۳۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عجیب‌ترین حیوانات آمریکای جنوبی + فیلم

یک مستند درباره حیوانات مختلف آبی و خشکی در آمریکای جنوبی ساخته شده است. در این مستند به حیوانات مختلفی از جمله شیرهای دریایی، پلنگ، عقاب و مانتیس پرداخته شده است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی باشگاه خبرنگاران جوان فیلم و صوت فیلم و صوت

دیگر خبرها

  • مستند کوتاه ایرانی «با قید محرمانگی» در اوبرهاوزن آلمان
  • نگاه خلاقانه در ساخت مستند رادیویی تاثیرگذار است
  • مجموعه مستند «پا به ماه» از شبکه ۲
  • تندیس‌های طلایی در دست راویان حقیقت
  • مستندی نیم‌‎ساعته که ساختش ۱۶ سال زمان برد
  • عجیب‌ترین حیوانات آمریکای جنوبی + فیلم
  • برخورد هولناک کامیون با کودکان در قرقیزستان + فیلم
  • نمایش مستند «مدرسه در دست بچه ها» در موزه سینما
  • پخش مستندی که ساخت آن پنج سال طول کشید/ «نائب الامام» در شبکه افق
  • تجربه حضور «رویاباف و قاضی» در کانادا/ ماجرای خانم قاضی چیست؟